Nieuws

6 resultaten

workshopweek voor jongeren: Jouw toekomst, jouw oriëntatie!

Image
Van maandag 26 juni tot en met woensdag 5 juli 2023 organiseert Beroepenpunt Brussel de 4de editie van de workshopweek voor jongeren. Er zijn workshops over verder studeren, de zorgberoepen, op zoek gaan naar een job, starten als ondernemer, enzovoort. Schrijf snel in!
Meer over workshopweek voor jongeren: Jouw toekomst, jouw oriëntatie!

De S.T.E.M. Challenge Day schooljaar 2023-2024 

Image
Doe mee met je leerlingen van het 5de leerjaar aan de uitdagende en leuke Challenge Day @ The IT Garage! Deze dag zit vol met S.T.E.M. uitdagingen, zoals Ozobot, TinkerCAD en 3D pennen. Er worden drie Challenge Days georganiseerd.  
Meer over De S.T.E.M. Challenge Day schooljaar 2023-2024 

Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Image
De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette nemen dit voorjaar met hun eigen experiment deel aan een lanceercampagne van een raket. Een stralingsexperiment, door de leerlingen bedacht en uitgewerkt, wordt binnen het Europese Texus-programma met een raket tot 250 km hoogte in de atmosfeer gebracht. Het Sint-Pieterscollege zet al tien jaar lang in op STEM-projecten. Dit project kwam tot stand dankzij een subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).
Meer over Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Lego Education komt naar de klas met het STEM LABxl

Image
Technologie en techniek nemen elke dag een centralere plek in. Het is daarom belangrijk dat leerlingen al vroeg kennismaken met deze wereld dat ze leren onderzoeken en ontwerpen. Zo krijgen ze zin in STEM (science, technology, engineering en mathematics). Om dat aan te moedigen bouwde het Onderwijscentrum Brussel het STEM LABxl uit, waar leerlingen kennismaken met pakketten Lego Education.
Meer over Lego Education komt naar de klas met het STEM LABxl

Digitale talentenmaand: een succes

Image
Meer dan 50 klassen uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel namen met 978 leerlingen deel aan de Digitale Talentenmaand van het Beroepenhuis Gent. In samenwerking met de VDAB en VGC was er ook een hele leuke doedag in het opleidingscentrum van de VDAB in Anderlecht.
Meer over Digitale talentenmaand: een succes

Leerlingen ontdekken STEM via STARTPROjecten

Image
vzw STARTPROjecten lanceert het project S.T.E.M.T.. Met dit project kunnen leerlingen in de klas en thuis ontdekken wat STEM is.
Meer over Leerlingen ontdekken STEM via STARTPROjecten

Brusselse leerlingen leren debatteren in de klas

Image
Vzw Debateville, een debat-en spreekvaardigheidsprogramma voor jongeren in de grootstad, organiseert vanaf dit schooljaar workshops rond debatteren in de Nederlandstalige scholen in Brussel. Tijdens de workshops leren de leerlingen wat debat is en ontdekken ze waarom debatteren belangrijk is.
Meer over Brusselse leerlingen leren debatteren in de klas