Zoekresultaten

13 resultaten

Zoek een school in de nieuwe Scholengids 2023-2024

Image
De nieuwe Scholengids 2023-2024 is uit! In de brochure staan alle contactgegevens van de Nederlandstalige scholen in Brussel. Kies een school of een studierichting met hulp van de brochure.
Meer over Zoek een school in de nieuwe Scholengids 2023-2024

GLUON organiseert STEAM-activiteiten voor het Brussels secundair onderwijs

Image
GLUON is het Brussels platform voor technologie, kunst en wetenschap. De organisatie biedt artistieke workshops aan rond biotechnologie, klimaatverandering, mobiliteit en AI in de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel.
Meer over GLUON organiseert STEAM-activiteiten voor het Brussels secundair onderwijs

Jongeren in Brussel ontdekken STEM via vzw STARTPROjecten

Image
© © Afbeelding van brgfx op Freepik
vzw STARTPROjecten laat met het project Brussel S.T.E.M.T. jongeren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kennis maken met de wereld van STEM, zowel in de klas als thuis en om hen te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze.
Meer over Jongeren in Brussel ontdekken STEM via vzw STARTPROjecten

Op bedrijfsbezoek met je laatstejaars

Image
Ook dit schooljaar werkt Jump naar Werk met jullie samen om zoveel mogelijk jongeren voor te bereiden op hun leven na het secundair onderwijs. Volg een workshop of plan een bedrijfsbezoek met je laatstejaars in Brussel, samen met Jump naar Werk.
Meer over Op bedrijfsbezoek met je laatstejaars

Digitale Talentenmaanden 23 oktober - 23 december 2023

Image
Het Beroepenhuis organiseert samen met VDAB en de VGC de digitale Talentenmaanden voor leerlingen van het 6de leerjaar lager onderwijs en het buitengewoon lager onderwijs type BA. Via een online aanbod in de klas en een fysieke doedag, maken de leerlingen kennis met beroepen en talenten. Alle Nederlandstalige basisscholen in Brussel kunnen inschrijven tussen 11 en 22 september.
Meer over Digitale Talentenmaanden 23 oktober - 23 december 2023

JOBX experience: hoogtechnologische beroepententoonstelling voor het secundair onderwijs

Image
Capital vzw laat er jongeren tussen 15 en 25 jaar actief kennismaken met de arbeidsmarkt met vooruitstrevende technologie. Denk aan virtual reality, hologrammen, digital touchscreen en cinema. De tentoonstelling werd de afgelopen weken in een nieuw jasje gestoken.
Meer over JOBX experience: hoogtechnologische beroepententoonstelling voor het secundair onderwijs

Schrijf je klas in voor de najaarsworkshops van de VUB Kinderuniversiteit

Image
Schrijf je klassen van het 5de of 6de leerjaar lager onderwijs in voor de najaarsworkshops van de VUB Kinderuniversiteit. Met dit project laat de VUB Wtnschp je leerlingen kennismaken met
wetenschap en hoger onderwijs. Ze ontdekken hun talenten en komen meer te weten over studierichtingen in het hoger onderwijs.
Meer over Schrijf je klas in voor de najaarsworkshops van de VUB Kinderuniversiteit

De S.T.E.M. Challenge Day schooljaar 2023-2024 

Image
Doe mee met je leerlingen van het 5de leerjaar aan de uitdagende en leuke Challenge Day @ The IT Garage! Deze dag zit vol met S.T.E.M. uitdagingen, zoals Ozobot, TinkerCAD en 3D pennen. Er worden drie Challenge Days georganiseerd.  
Meer over De S.T.E.M. Challenge Day schooljaar 2023-2024 

Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Image
De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette nemen dit voorjaar met hun eigen experiment deel aan een lanceercampagne van een raket. Een stralingsexperiment, door de leerlingen bedacht en uitgewerkt, wordt binnen het Europese Texus-programma met een raket tot 250 km hoogte in de atmosfeer gebracht. Het Sint-Pieterscollege zet al tien jaar lang in op STEM-projecten. Dit project kwam tot stand dankzij een subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).
Meer over Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Lego Education komt naar de klas met het STEM LABxl

Image
Technologie en techniek nemen elke dag een centralere plek in. Het is daarom belangrijk dat leerlingen al vroeg kennismaken met deze wereld dat ze leren onderzoeken en ontwerpen. Zo krijgen ze zin in STEM (science, technology, engineering en mathematics). Om dat aan te moedigen bouwde het Onderwijscentrum Brussel het STEM LABxl uit, waar leerlingen kennismaken met pakketten Lego Education.
Meer over Lego Education komt naar de klas met het STEM LABxl