Zoekresultaten

17 resultaten

Science is Wonderful!

Image
De Europese Commissie nodigt jong en oud uit voor haar jaarlijkse wetenschapsbeurs op 25 en 26 april 2024 in het Egg in Brussel.
Meer over Science is Wonderful!

Inschrijven in Brussel: start aanmeldingen 1ste jaar secundair onderwijs

Image
Ouders die hun kind willen inschrijven in het 1ste leerjaar A en B van een Nederlandstalige secundaire school voor het schooljaar 2024-2025, moeten het eerst online aanmelden. Ze doen dat tussen 25.03.2024 en 19.04.2024 via inschrijveninbrussel.be.
Meer over Inschrijven in Brussel: start aanmeldingen 1ste jaar secundair onderwijs

Debateville lanceert initiatieworkshops debat voor Brusselse Scholen

Image
Debateville haalt dit schooljaar de band met het onderwijs in Brussel verder aan met een speels en engagerend debatprogramma. Scholen worden uitgenodigd om samen met hun leerlingen van de derde graad lager onderwijs opnieuw de wereld van debatteren te verkennen. Voor leerkrachten die geïnteresseerd zijn in het integreren van debat in hun lessen, biedt Debateville een laagdrempelige werkvorm aan.
Meer over Debateville lanceert initiatieworkshops debat voor Brusselse Scholen

Zoek een school in de nieuwe Scholengids 2023-2024

Image
De nieuwe Scholengids 2023-2024 is uit! In de brochure staan alle contactgegevens van de Nederlandstalige scholen in Brussel. Kies een school of een studierichting met hulp van de brochure.
Meer over Zoek een school in de nieuwe Scholengids 2023-2024

Brusselse leerlingen met toptalenten krijgen extra begeleiding

Image
Ook dit schooljaar zet vzw Talent en Studie zich weer volop in om scholen te ondersteunen die speciale initiatieven ontwikkelen voor leerlingen die hun uitzonderlijk talent willen combineren met hun studies. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) steunt dit initiatief met een subsidie van 25.000 euro.
Meer over Brusselse leerlingen met toptalenten krijgen extra begeleiding

GLUON organiseert STEAM-activiteiten voor het Brussels secundair onderwijs

Image
GLUON is het Brussels platform voor technologie, kunst en wetenschap. De organisatie biedt artistieke workshops aan rond biotechnologie, klimaatverandering, mobiliteit en AI in de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel.
Meer over GLUON organiseert STEAM-activiteiten voor het Brussels secundair onderwijs

Jongeren in Brussel ontdekken STEM via vzw STARTPROjecten

Image
© © Afbeelding van brgfx op Freepik
vzw STARTPROjecten laat met het project Brussel S.T.E.M.T. jongeren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kennis maken met de wereld van STEM, zowel in de klas als thuis en om hen te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze.
Meer over Jongeren in Brussel ontdekken STEM via vzw STARTPROjecten

Op bedrijfsbezoek met je laatstejaars

Image
Ook dit schooljaar werkt Jump naar Werk met jullie samen om zoveel mogelijk jongeren voor te bereiden op hun leven na het secundair onderwijs. Volg een workshop of plan een bedrijfsbezoek met je laatstejaars in Brussel, samen met Jump naar Werk.
Meer over Op bedrijfsbezoek met je laatstejaars

Digitale Talentenmaanden 23 oktober - 23 december 2023

Image
Het Beroepenhuis organiseert samen met VDAB en de VGC de digitale Talentenmaanden voor leerlingen van het 6de leerjaar lager onderwijs en het buitengewoon lager onderwijs type BA. Via een online aanbod in de klas en een fysieke doedag, maken de leerlingen kennis met beroepen en talenten. Alle Nederlandstalige basisscholen in Brussel kunnen inschrijven tussen 11 en 22 september.
Meer over Digitale Talentenmaanden 23 oktober - 23 december 2023

JOBX experience: hoogtechnologische beroepententoonstelling voor het secundair onderwijs

Image
Capital vzw laat er jongeren tussen 15 en 25 jaar actief kennismaken met de arbeidsmarkt met vooruitstrevende technologie. Denk aan virtual reality, hologrammen, digital touchscreen en cinema. De tentoonstelling werd de afgelopen weken in een nieuw jasje gestoken.
Meer over JOBX experience: hoogtechnologische beroepententoonstelling voor het secundair onderwijs