Jongeren in Brussel ontdekken STEM via vzw STARTPROjecten

vzw STARTPROjecten laat met het project Brussel S.T.E.M.T. jongeren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kennis laten maken met de wereld van STEM, zowel in de klas als thuis en om hen te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze.

STEM staat voor 'Science, Technology, Engineering, Mathematics' en omvat een brede waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige disciplines. Brussel S.T.E.M.T. streeft ernaar om jongeren te warm te maken voor deze vakgebieden en hen te laten zien hoe STEM verweven is in verschillende studierichtingen en beroepen.

Om deze doelstelling te verwezenlijken, organiseert vzw STARTPROjecten boeiende workshops voor leerkrachten en hun leerlingen. Tijdens deze interactieve sessies maken ze gebruik van STEM-kits, speciaal ontworpen voor gebruik in de klas en thuis. Bovendien kunnen leerlingen en leerkrachten via het online STEM-platform van het project eenvoudig toegang krijgen tot instructiemateriaal, gratis extra hulpmiddelen bestellen en boeiende video's bekijken over diverse STEM-beroepen en sectoren.

Een uniek aspect van Brussel S.T.E.M.T. is de IT-Garage, een open STEM-ruimte die gratis toegankelijk is voor leerlingen en scholen. Hier kunnen ze naar hartenlust werken aan STEM-projecten en hun creativiteit de vrije loop laten.

In dit schooljaar verdeelt vzw STARTPROjecten uitgebreide STEM-kits. Deze kits stellen leerlingen en leerkrachten in staat om in de klas hun eigen gepersonaliseerde S.T.E.M.-trajecten uit te stippelen. Verdere updates en informatie over deze kits worden gecommuniceerd via het online S.T.E.M.-platform, de IT-Garage en Generatie BXL.

Wil je graag meer te weten komen over het inspirerende project Brussel S.T.E.M.T.?
Bekijk de fiche in de kennisdatabank van Generatie BXL op https://kennisdatabank.generatiebxl.be/fiche/it-garage-workshops-stem 
Neem dan contact op met Ludo Cattoor via 0494 64 16 38 of stuur een e-mail naar info@stemplatform-brussel.be.