Ondersteun de leerloopbaan van je kind

Je kind zit in een Nederlandstalige school in Brussel (11+ jaar oud)?
Dan ben je hier op het juiste adres! Generatie BXL helpt je om de leerloopbaan van je kind te ondersteunen. Op de website vind je alles over:

  • talenten ontdekken;
  • competenties ontwikkelen;
  • schoolkeuze of studiekeuze maken;
  • een beroep kiezen;
  • de organisaties die jou en je kind kunnen verder helpen.

Wat is Generatie BXL?

1. Zoek in de databank

1. Zoek in de databank

In de kennisdatabank vind je tips voor kind in Brussel. Je kunt gemakkelijk filteren op de informatie voor 'ouders', op het soort aanbod, de studiedomeinen, enzovoort.
Je vindt in de databank activiteiten, materialen, informatie, organisaties ... die je kind kunnen helpen in de leerloopbaan. Van talenten ontwikkelen tot een studiekeuze maken of leren een CV opstellen.
2. Gebruik SELFIX

2. Gebruik SELFIX

SELFIX brengt de competenties van je kind in kaart. Je kind leert nadenken over talenten, keuzes en competenties. Werkt je kind met SELFIX in de klas? Bespreek met de leerkracht hoe je dit thuis mee kan ondersteunen. Werkt je kind niet met de tool op school? Dan kan je ook samen een account maken. In een account registreer je 'reflecties' op een tijdslijn. Jongeren leren zo na te denken over hun talenten, interesses, competenties. Zo kunnen ze keuze maken voor hun eigen toekomst. Je kind is eigenaar van het account. Je kunt als ouder wel feedback geven in het account van je kind. Ontdek in de handleiding wat je als ouder kunt doen om SELFIX thuis te ondersteunen.
3. Hulp en tips

3. Hulp en tips

Moet je kind een studiekeuze of een schoolkeuze maken? Hebben jij of je kind extra ondersteuning nodig? Kun je niet verder met de informatie uit de kennisdatabank? Leerlingenbegeleiders en organisaties staan klaar om jou en je kind te begeleiden. Ontdek op de website van Onderwijs in Brussel waar je terecht kunt voor extra hulp en begeleiding.
4. Schrijf in voor naschoolse activiteiten

4. Schrijf in voor naschoolse activiteiten

Ben je op zoek naar naschoolse of buitenschoolse activiteiten voor je kind? Houdt je kind van sport, kunst, sociale activiteiten, talen, muziek, technologie ...? In Brussel vind je een uitgebreid Nederlandstalig aanbod voor tieners en jongeren. Deze activiteiten helpen je kind om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de vrije tijd kunnen ze ook hun schoolse vaardigheden en hun sociale netwerk versterken.