Word partner van Generatie BXL

Je organisatie heeft een aanbod voor de Nederlandstalige scholen in Brussel? Je werkt voor tieners en jongeren vanaf het 5de en 6de leerjaar lager onderwijs t.e.m. de derde graad van het (buitengewoon) secundair onderwijs? Dan ben je hier op het juiste adres!

Generatie BXL is dé verzamelplaats voor al het aanbod in Brussel rond de thema's talentontwikkeling, beroepenoriëntatie, school- en studiekeuze en leerloopbaanbegeleiding. De zeven loopbaancompetenties vormen de leidraad.

Ontdek wat Generatie BXL voor je organisatie kan betekenen en hoe je als partner kunt meebouwen aan het traject. 

1. Ontdek de databank

1. Ontdek de databank

De kennisdatabank bundelt het volledige aanbod voor scholen en leerlingen in Brussel: educatief materiaal, activiteiten, professionalisering en subsidies, praktijkvoorbeelden ... Kijk na of het aanbod van jouw organisatie in de databank staat. Wil je graag aanpassingen doorgeven of fiches schrappen? Maak een leerkrachtaccount om fouten te melden. Of neem contact op met het team van Generatie BXL.
2. Gebruik het promotiemateriaal

2. Gebruik het promotiemateriaal

Je bereikt met je organisatie Brusselse jongeren. Via Generatie BXL kunnen ze hun horizon verbreden. Hebben ze extra begeleiding nodig? Zijn ze op zoek naar activiteiten of materialen die je zelf niet kunt aanbieden? Help mee om Generatie BXL en de online tools bekend te maken. Heb je aanbod in de zoekdatabank? Gebruik de promotiematerialen op je eigen kanalen. Of spreek jongeren actief aan.
3. Werk met SELFIX voor begeleiding van de jongeren

3. Werk met SELFIX voor begeleiding van de jongeren

Vanaf 2023-2024 gaan Brusselse scholen aan de slag met SELFIX van Generatie BXL. De SELFIX is een online instrument voor jongeren om hun loopbaancompetenties in kaart te brengen. Jongeren registreren hun ervaringen in de tool. Door hierover in gesprek te gaan met hun omgeving, reflecteren ze over hun competenties en toekomstdoelen. Ontdek hoe je als organisatie de SELFIX kunt ondersteunen.
4. Schrijf in voor de vormingen

4. Schrijf in voor de vormingen

De VGC organiseert vanaf 2023-2024 introductiesessies en vormingen voor scholen én organisaties over Generatie BXL. Je vindt ze met de zoekterm 'Generatie BXL' in de vormingskalender van het Onderwijscentrum Brussel.

Ondersteun de leerloopbaan van jongeren

Loopbaancompetenties

Loopbaancompetenties

Wat zijn loopbaancompetenties? Ontdek hier de cyclus, de competenties en hoe we ze in de tools van Generatie BXL gebruiken.
Subsidies

Subsidies

Je organisatie heeft een aanbod voor Nederlandstalige scholen in Brussel? Je organisatie ondersteunt de loopbaancompetenties van de Brusselse leerlingen? Ontdek of je beroep kunt doen op subsidies van de VGC om je aanbod te organiseren en verder uit te bouwen. Wil je starten met een nieuw initiatief? Neem contact op met het team van Generatie BXL om de mogelijkheden te bespreken.