Brusselse leerlingen met toptalenten krijgen extra begeleiding

Ook dit schooljaar zet vzw Talent en Studie zich weer volop in om scholen te ondersteunen die speciale initiatieven ontwikkelen voor leerlingen die hun uitzonderlijk talent willen combineren met hun studies. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) steunt dit initiatief met een subsidie van 25.000 euro.

Bij het combineren van topsport- of artistiek talent met hun studies komen leerlingen vaak voor een grote uitdaging te staan. Gelukkig staat vzw Talent en Studie klaar om scholen te ondersteunen die deze talentrijke leerlingen een extra begeleidend kader willen bieden.

vzw Talent en Studie blijft scholen ondersteunen die speciale initiatieven nemen om leerlingen te helpen bij de ontwikkeling van hun uitzonderlijke talent, terwijl ze hun studie niet uit het oog verliezen.

Studeren én op hoog niveau sporten of zich artistiek bekwamen, vereist niet alleen doorzettingsvermogen van de leerlingen, maar ook de inzet van de leerkrachten en een flexibele instelling van de school. Zo’n aangepaste begeleiding kan verschillende vormen aannemen, zoals een flexibel uurrooster met ruimte voor trainingen gedurende de dag, de toestemming voor artistieke prestaties in het buitenland, of studiebegeleiding in nauw overleg met de leerkrachten en de leerlingenbegeleiding.

De vzw werkt netoverschrijdend voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en het secundair onderwijs in Brussel.

Met de inzet van vzw Talent en Studie kunnen talentrijke leerlingen hun passie volgen en tegelijkertijd hun studie succesvol doorlopen. Samen met de scholen streven we ernaar om deze getalenteerde jongeren een kansrijke toekomst te bieden.